"Onor pentru Regi", la Alba Iulia (2022)

30 iulie 2022(G.Z.)Actualitate18

"Onor pentru Regi", la Alba Iulia (1)

Un eveniment intitulat „Onor pentru Regi”, activitate ce se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, este organizat sâmbătă şi duminică la Alba Iulia de Ministerul Apărării Naţionale, prin Cercul Militar Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Municipiului.

Evenimentul va debuta sâmbătă seara cu o prezentare de ţinute militare şi regale de acum un secol, într-o procesiune de la Catedrala Încoronării în Piaţa Cetăţii, cu participarea Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi a Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, conform programului.

Esplanada Sălii Unirii va găzdui, apoi, un remember al momentului Încoronării Regilor, după care vor survola aeronave militare de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii şi va avea loc un exerciţiu demonstrativ al Detaşamentului Drill-Team al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” Bucureşti.

Seara se va încheia cu un spectacol susţinut de Muzica Reprezentativă a Armatei şi Corul de copii „Theotokos” Alba Iulia.

"Onor pentru Regi", la Alba Iulia (2)

Duminică seara, programul artistic va fi susţinut, tot în Piaţa Cetăţii, de formaţia „Band of Brothers and Sisters” a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi Ansamblul artistic „Doina” al Armatei (muzică populară: Silvia Semeniuc, Norica Enache, Lorena Istrate, Letiţia Vişoiu, Teodora Baloşin; muzică uşoară: Oana Sârbu, Carmen Rădulescu, Alexandru Constantin, Gabriel Manea, Nicoleta Ciobanu).

Potrivit organizatorilor, „Onor pentru Regi” reprezintă un omagiu adus legăturii sufleteşti extrem de puternică dintre Regele Ferdinand I, Regina Maria şi Armata României, care nu s-a sprijinit doar pe relaţia oficială dintre rege-regină şi militari, ci şi pe fapte de război.

(Video) KATAYA SO BAGO A ONOR

În urmă cu un secol, în derularea evenimentelor din octombrie 1922 care au marcat istoria neamului românesc, un rol important în organizarea evenimentelor de atunci l-a avut şi Cercul Militar Alba Iulia (fosta Casină Militară), înfiinţat în 1918, cu sediul în Sala Unirii.

 • Onor pentru Regi

(G.Z.)941 Articole

Author

Actualitate

Polonia distribuie pastile de iod

22 septembrie 2022, 21:13(D.N.)Actualitate3

„După ce presa a relatat despre luptele din apropierea centralei nucleare din Zaporizhzhia, am decis să luăm măsuri din timp… […]

(Video) BAYOK Ubar Obar sa TUBUK DEC. 12, 2020 | RINARINAW | ONOR | NEW MARANAO SONG | JT11 TV

„Capra cu trei iezi” și teoria corzilor

22 septembrie 2022, 20:25Ioan BuducaActualitate, Comentariu3

Michio Kaku, fondator al teoriei corzilor alături de mulți alții, reușește să fie și un Ion Creangă al firului narativ din teorie, și un Homer al odiseicului din spatele ei. […]

(VIDEO) Scene ca-n filme cu rușii chemați la încorporare

22 septembrie 2022, 19:11M.V.Actualitate, Lifestyle20

Au apărut imagini cu bărbați ruși care sunt trimiși în războiul din Ucraina în urma ordinului semnat de Vladimir Putin. […]

18 Comentarii

 1. „Regii” occidentului lacom imperialist, „regii” alogeni paraziti care ne-au transformat in colonia lor buna de exploatat… rascoala din 1907 cand parazitii alogeni au tras cu tunul in poporul asuprit si au omorat 12000 de tarani care-si cereau dreptul lor la pamantul stramosesc iar parazitii alogeni au aparat „dreptul” lor la jaf al evreilor arendasi…e cea mai buna dovada…

  Trei mari perioade de holocaust comis de oculta iudeomasonica asupra poporului nostru :
  1) – dupa Cuza, odata cu instalarea unui zis rege alogen, pana la uciderea patriotului Antonescu cand tara e total vanduta jefuita si acaparata de alogeni cu sute de mii de români exploatati batjocoriti si ucisi in revoltele si rascoalele impotriva asupritorilor !

  2) – dupa instalarea comunismului adus de evreii bolsevici pe tancuri, pana la uciderea patriotului Ceausescu cand tara e supusa jefuirii si torturii prin ideologia comunista cu milioane de români asupriti batjocoriti si ucisi in inchisorile comuniste !

  3) – dupa lovitura de stat din dec. 1989 pana in prezent, cand oculta iudeomasonica in frunte cu reprezentantii brucan p. roman iliescu, au decis schimbarea strategiei de exploatare de la comunism la capitalism, cand tara este jefuita si exploatata la sange de imperialismul occidental iudeomasonic, cand milioane de români sant goniti de pe pamantul lor in occident pentru a fi sclavi, cand santem lipsiti de resurse economie industrie energie paduri pamantul stramosesc…toate se afla in mana strainilor, in mana corporatiilor bancilor si multinationalelor patronate de iudeomasonii din occidentul imperialist….fara cultura traditie familie…fara suflet….
  iata trei mari perioade de holocaust adus peste noi de oculta iudeomasonica…

 2. He,. Onor ?? De ce ?? Ai avut in istorie partu regi ca patru kkți,.Au produs corupție și can can de râdea lumea de ei,, De era presă la români, de știa românu șă citească, apoi cu siguranță era revoluție ca la bolșevici..

 3. Extraordinara perioada a Romaniei! Datoriata lui Ferdinand a fost salvat Ardealul din manevrele ungurilor bolsevici. asa au agatat OPINCILE ROMANESTI LA BUDAPESTA! Ferdinand si Regina Maria au fost si raman in memoria noastra ca fiind AADEVARATI CONDUCATORI IUBITORI DE NATIE SI DE TARA. Daca Romania ar fi avut conducatori asemenea Domniilor Lor, Romania era Gradina Maicii Domnului cu adevarat o Tara civilizata, educata si LIBERA.
  „in anul 1919, puterea Ungariei a fost preluata de comunisti, acestia proclamand Rebublica Sovietica Ungaria, condusa de Bela Kun, originar din Cluj. In 1919 Antanta solicita armatei romane ofensiva contra fortelor maghiare.
  Riposta armatei romane a venit in dimineata zilei de 24 iulie 1919 cand a fost declansat contraatacul care a distrus armata ungara bolsevica.
  Bela Kun a parasit Ungaria pe data de 2 august. Pe 4 august 1919 Armata Romana a intrat in Budapesta sub comanda generalului Gheorghe Mardarescu. Budapesta este cucerita de catre romani, iar Bela Kun demisioneaza, regimul comunist fiind astfel inlaturat.
  Pe 16 noiembrie 1919 Horthy intra in Budapesta si isi stabileste centrul comandamentului la hotelul Gellert. La data de 25 februarie 1920 armata romana a parasit teritoriul ungar din ordinul Antantei. In timpul stationarii pe teritoriul Ungariei, armata romana a dat dovada de solidaritate, distribuind alimente pentru populatia maghiara infometata.
  In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, armata ungara a intrat in Transilvania, comitand atrocitati grave impotriva minoritatilor, numarul mortilor situandu-se in jurul cifrei de 1700 si mii de oameni torturati.”
  https://www.mixdecultura.ro/2016/06/ungurii-si-ocuparea-transilvaniei/

 4. Dintre toti regii Romaniei doar Regele CAROL al II-lea a fost cu adevarat rege. Poate ar fi fost si Regele Mihai dar istoria a fost tragica cu el. Spre deosebire de cei doi dinaintea sa care au fost mai mult decorativi si politicienii romani le-au facut concret treaba, Regele Carol al II-lea a avut comportament de rege adevarat in maniera voievozilor romani conducand autoritar de unul singur. Unul dintre profesorii sai a fost marele Iorga. Fiind roman ca pamantean si-a cunoscut bine marfa stiind cu cine are de-a face. Romania a atins apogeul din toate punctele de vedre sub domnia sa. A suparat pe multi, propaganda de denigrare a sa a inceput imediat dupa abdicarea sa fiind apoi preluata agresiv de securitatea inculta si slugile ei culturnice fiind intretinuta pana in ziua de azi. Asa tare i-a suparat Regele CAROL al II-lea prin exemplul sau personal de conducator? In mod cert ca da. Ceausescu ramane un mare CONDUCATOR al romanilor deoarece l-a avut ca exemplu . De aceea si el a fost etichetat ca dictator si are parte de o propaganda securista dementa si dupa 30 de ani de la asasinarea sa. Asa de tare i-a suparat si el pe securistii care au pus mana pe putere dupa lichidarea sa si u au mai cedat-o.

 5. @marin
  Asta cu regii alogeni „iubitori de natie” este un mit fabricat, un cliseu produs de propaganda desantata a alogenilor care ne stapanesc si acum!!!
  Perioada istorica a alogenului Ferdinand coincide cu o perioada de mari tulburari internationale in care noi am scapat datorita eroismului armatei a ostasilor care au luptat impotriva invadatorilor si nu datorita „regilor” alogeni paraziti! ROMANIA MARE S-A REALIZAT DATORITA CONTEXTULUI INTERNATIONAL FAVORABIL! In care cele trei imperii care ne inconjurau s-au destramat !!! „regii” alogeni nu au avut nici un merit, ci armata tarii formata din tarani din poporul de rand si mari patrioti !!!

  • daca nu era Ferdinand eram ocupati de bolsevicii unguri de atunci! Ferdinand a fost cel care a hotarat ofensiva impotriva atacurilor. nu ati studiat destul, domnule. romanasii corupti din jurul cuplului prezidential macanea ca nu trebuie sa reactionam! Ferdinand a hotarat aparaream Romaniei. Mai cauta! Adevarat istorie Nu se invata la scolile de ideologie securista moderna, dah…

 6. Sarbatori, ce este de sarbatorit si bine facem, felicitari MAN, Casei Militare Alba Iulia,Muzeului, contributiei corului si a tuturor artistilor armatei de la Doina, aeronavelor militare de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii ,piloti-aveti grija de voi cu cosciugele mortii, -de asemenea multumim pt.exerciţiul demonstrativ al Detaşamentului Drill-Team al Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” Bucureşti.
  Chiar daca vremea este aspra afara, sa ne imbarbatam cu spiritul nostru lucrativ acolo unde apare spirit pe care si noi insine trebuie sa-l percepem,sa-l scotaem la suprafata-el sa ne sustine ,asa cum ne-a sustinut mereu -ca ne-am dat sau nu seama…

  (Video) Urartu2-06 - Onor-05 (4-3)

 7. @marin… Poate nu ai aflat de pacea de la Buftea. De faptul că la 6.Decembrie husarii maghiari întrau in București. Era să nu fie de fătucile reginei Maria nu convingeau pe qrvarii francezi să accepte Romania la masa tratativelor pentru că de 24 ore au reintrat în războiul care se știa că se gata la luna 11,ziua 11, ora 11, minutul 11..capisci bre?

 8. Rușine Statului Român, nici acum nu avem coroana regală pe stema țării, așa cum se promisese, și vorbiti de respect pentru regi.

 9. @marin
  Nu a hotarat el. Au hotarat stapanii lui din occidentul imperialist iudeomason! Trebuia sa fim o perioada Romania Mare-adica o colonie mare pentru a fi mai buna de jefuit! Asta pana cand acelasi imperiu occidental parsiv iudeomasonic a hotarat ca in 1944 sa ne treaca in cealalta tabara a lor – comunismul – Tabara hard (pentru ca exista riscul pentru ei sa fim nationalisti cu patriotul Antonescu) pentru a fi decimati si asupriti ca un lucru bine facut !
  Dupa lovitura de stat din 1989 ne-au trecut in cealalta tabara a lor -soft – capitalismul pentru ca exista riscul ca iarasi sa fim nationalisti cu patriotul Ceausescu !
  Si de atunci santem jefuiti de zi de zi pas cu pas va un lucru bine facut ca pe vremea „regilor” paraziti alogeni „iubitori” de natie…dar care natie? A noastra in niciun caz!

 10. nu mah ursane. istoria NU se intoarce dupa matalica. baga si citeste adevarata istorie NU minciunile maghiarimii cum v-au invatat la scoala voastra, acolo. mi-au cenzurat articolul despre Ferdinand I, un om extraordinar. UN ROMAN IN SUFLET SI IN TRAIRE. In timp ce romanasii lasi si corupti ca si acum o dadeau cu fofarlica, ca poate scapa. CA SI ACUM. O NATIE DE CORUPTI, LASI SI CRIMINALI IMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR. PREFERA SA ISI PASTREZE „DECAT” PRIVILEGIILE. INCA NU ATI INVATAT NU? CU O MARE PUTERE VINE SI O MARE RESPONSABILITATE BHAAAI! STITI CARE ESTE? PUTEREA DE SACRIFIU IN NUMELE NATIEI SI A TARII! S LU GI LOR!

 11. Este indubitabil ca Dinastia de Hohenzollern- Sigmaringen prin Regii României au contribuit la schimbarea ,,culturii turcice”a Țărilor Dunărene intr- o cultura apuseana care a dat in perioada interbelica marile figuri ale vieții economice, politice si culturale cu care ne mândrim si a propulsat Regatul României in 1947 la nivelul Belgiei ca nivel de dezvoltare si cultura: Take Ionescu, Iorga, Madgearu , generalul Steflea Ilie , istoricul Gheorghe Bratianu , Traian Lalescu, Mareșalul Prezan, Brâncuși, George Enescu , Victor Babeș, George Emil Palade, Nicolae Păunescu, Tutea Petre, George Calboreanu, Nottara , Birlic, ec. Ne mândrim cu Istoria țării in varianta ei veritabila care încă nu este la îndemâna tinerilor decat la Biblioteca Academiei.

 12. NU CINSTIM MARTIRII PUSCARIILOR CARLISTE SI COMUNISTE…ASASINATELE OAMENILOR POLITICI LA JILAVA IN 40…APOI ASASINATELE DE DUPA INSTAURAREA SOVIETIZATII..AU IN COMUN: LUPTA IMPOTRIVA INTELECTUALILOR, A PATRIOTILOR, A CRESTINILOR IUBITORI DE DUMNEZEU…CRIMA CONTINUATA SI ASTAZI! O LOAZA CA DANCU SI UN IMPOSTOR CA CIUCA, CE POT SERBA DECAT FACATURI?! CARE REGALITATE, MA? PRINTESA DUDA DE MARGARETA?! AU JEFUIT ROMANIA SI IN TIMPUL DOMNIEI SI DUPA 90! SECURISTII CRIMINALI AU AVUT NEVOIE DE PARAVAN PENTRU JAFURILE SI CRIMELE LOR…PENTRU CA SECURITATEA NU A EXISTAT PENTRU ROMANI, NEFIIND FORMATA LA BAZA DIN ROMANI…ASEMENI ZILELOR NOASTRE

 13. Ivan: esti un postac platit pentru „destahilizare”, inteleg. se poarta vad. Citeste inainte sa tastezi in prostie. Ce legatura are Regina Maria si Ferdinand I cu postarea dumitale? Au ucis ei pe cineva mai Ivane? Ferdinand a salvat Transilvania si maghiarimea de bolsevism. Regina Maria se duce in spitale la soldati, s-a dus la bolnavii de tifos si i-a tratat. Ai fost la Balcic? eu nu am ajuns, dar exista niste carti. Fabuloasa FEMEIE…pune mana si citeste inainte de arunca cu noroi in ultimii conducatori adevarati ai Tarioi. dudele de-si spun ei regali, precum si urmasii lui Mihai, sa imi fie cu iertare, mie nu imi spun nimic. asta nu inseamna ca ii pomenesc si ii cinstesc pe ultimii conducatori adevarati ai Tarii. ce s-a intamplat dupa ultimul razboi insa, este alta poveste. Mihai a avut de ales inte draq si tata-sau. exact ca si noi acum. daca Romania ar fi puternica si verticala ca atunci, pe vremea lor, mai Ivane, nimeni nu ne-ar sufla in ciorba. vezi Ivane, de aia trebuie sa stii adevarata istorie – aceea iti pastreaza cloana dreapta, nu mai sta aplecat la tastatura ca-ti creste nod gordian la ceafa si p-ala greu il mai desfaci…cicase o legenda, asa…

 14. Cei care denigreaza monarhia, au invatat istorie de la Petrov.

 15. Mă întreb de ce românii emigrează în masă, cam 8 milioane, cînd e mult mai simplu să tragi granițele la o altă administrare…

 16. Te-ai autodovedit ca in realitate esti Ioanci. Plimba ursul ca rugineste lantul!

 17. Ferdinand a fost un militar modest cu limitele de rigoare. Nu a facut personal nimic. Generalii romani si ostasii regateni pe campul de lupta si Regina Maria prin relatiile ei familiale de principesa de top european au facut Romania Mare.

Comentariile sunt închise.

(Video) Kalilang 2018 KULINTANG ft. Auntie Raga, ONOR of Salaman,Lumba Bayabao(My Hometown)

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.

Videos

1. Renata Scotto canta CON ONOR MUORE da Madama Butterfly
(umatic80)
2. Pyunik 09 vs Onor 08, Aram Khachatryan N17, all touchs, 25.09.22
(Aram Khachatryan)
3. Con onor muore Maria Callas Madama Butterfly Conducted by: H. von Karajan
(franzhun)
4. What We Could Be: Panaderia De Onor, patok na patok, mga inggit pasok! (Episode 23)
(GMANetwork)
5. Family Feud Philippines: TERI ONOR AT DINGDONG DANTES, TUMIRIK ANG MATA SA FAST MONEY!
(Family Feud Philippines)
6. Madama Butterfly, IGP 7, Act II: "Con onor muore" (Butterfly, Pinkerton)
(Various Artists - Topic)

Top Articles

You might also like

Latest Posts

Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 08/11/2022

Views: 6143

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.